Klassiske sportsgrene er mest populære

Vi kan finde på alle mulige sjove, nye ting at bruge vores fritid på – men når det gælder sport, så er det stadig væk de velkendte klassikere, som vi bruger tid på. Fodbold er således det, allerflest danskere dyrker – i 2017 var det knap 240.000, som mere eller mindre jævnligt fandt ud til sportspladserne for at dyrke den klassiske sport.

Vi søger det kendte

I det hele taget søger vi mod de kendte sportsgrene. Gymnastik kommer ind på andenpladsen med 303.000 aktive udøvere, og først derefter kommer fitness med 159.000 udøvere – det kan måske overraske lidt, at fitness ligger så langt efter gymnastik, når man tænker på, hvor meget det fylder i medierne i forhold til gymnastik. Men det er jo ikke altid sådan, at det mest populære får mest omtale, når man altså ser bort fra fodbold, der får masser af omtale både i trykte og elektroniske medier og på de sociale kanaler.

Golf er kommet godt med

Golf er også rykket op på top 5, når det gælder populære sportsgrene. 153.000 dyrker den populære sport, som måske ikke ser så frygtelig aktiv ud, når man ser på folk, der udøver den, men som giver god motion – både fordi man går temmelig langt, når banen skal rundes, og fordi man bevæger hele kroppen, når køllerne skal svinges.

Svømning ligger også pænt på toplisten med 229.000 udøvere. Og danskerne er jo vandhunde med tæt til vandet, uanset hvor vi bor, så det er vel ikke så mærkeligt, at vi også finder hen i svømmehallen. Svømning indgår i undervisningen, og babyer bliver fortrolige med vand helt fra starten, når forældrene tager dem med til babysvømning, så vandet er en integreret del af vores fritidsliv allerede fra barnsben.

Det er ikke så vigtigt, hvilken sportsgren, du dyrker – det vigtigste er, at du dyrker sport, så du kan holde formen og holde kredsløbet i gang. Så vælg, hvad du har lyst til – og gør det ofte!